Memperkasa universiti menerusi kuasa autonomi - Mohd Dom, Alimuddin (Berita Harian, 2015)
Banyak pihak menyambut baik apabila Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak mengumumkan bahawa kerajaan bersedia memberi kuasa autonomi sepenuhnya kepada semua universiti awam meliputi bidang tadbir urus, kewangan dan perjawatan.Pengumumam itu dibuat dalam Majlis Bersama Warga Pendidikan Tinggi dan Pelancaran Buku Panduan Enhancing University Board and Effectiveness di Universiti Putra Malaysia baru-baru ini.