Khidmat kaunseling, psikologi majukan insan - Abdul Aziz, Abdul Rashid (Harian Metro, 2015)
Kenyataan yang dikeluar kan Datuk Seri Rohani Abdul Karim, Menterl Pembangunan Keluarga, Wanita dan Masyarakat baru baru ini mengenai keperluan ditingkatkan khidmat kaunselor terlatih dan berdaftar jelas menunjukkan kepekaan kerajaan terhadap perkembangan bidang psikologi dan kaunseling dalam mendepani cabaran masyarakat semasa.Ia jelas satu keperluan kepada negara bagi menambahkan kaunselor berdaftar kerana ia sangat perlu dilakukan berikutan kekurangan tenaga terlatih bidang ini yang begitu kritikal.