Asas amalan kesetiausahaan syarikat - Ishak, Zuaini; Abd Manaf, Nor Aziah (Penerbit Universiti Utara Malaysia, 2003)
Buku ini disediakan untuk memberi manfaat kepada setiausaha dan pembaca yang ingin mendapatkan maklumat dan pengetahuan berkaitan dengan asas amalan kesetiausahaan syarikat. Penumpuan diberikan berdasarkan kehendak Akta Syarikat 1965. Antara tajuk penting yang terkandung dalam buku ini ialah Setiausaha Syarikat,Penubuhan Syarikat, Memorandum dan Artikel Syarikat, Daftar Statutori Syarikat,Mesyuarat Syarikat, dan akhir sekali Pengarah Syarikat. Buku ini bukan saja menjadi rujukan kepada setiausaha syarikat, tetapi juga berguna kepada pengarah-pengarah dan pegawai-pegawai pentadbiran dalam sesebuah syarikat. Selain itu, buku ini juga amat bersesuaian dengan pelajar-pelajar Institut Pengajian Tinggi (IPT) yang mengikuti kursus amalan kesetiausahaan syarikat.