Pengurusan risiko & insurans - Lim, Chee Chee (Penerbit Universiti Utara Malaysia, 2003)
Buku ini mendedahkan pengetahuan tentang pengurusan risiko dan insurans, cara untuk mengawasinya, konsep dan operasi insurans, dan jenis-jenis insurans yang terdapat dalam pasaran.Perbincangan yang dikemukakan dalam buku ini ialah Pengenalan kepada Risiko, Teknik Pengendalian Risiko, Pengurusan Risiko, Prinsip Asas Insurans, Kontrak Insurans, Risiko Liabiliti, Operasi Syarikat Insurans, Prestasi Industri Insurans dan Peraturan Kerajaan Terhadap Industri Insurans, Insurans Am, Insurans Hayat, Insurans Kesihatan, Insurans Sosial, dan Insurans Islam. Perkara asas berkaitan dengan pengurusan risiko dan insurans ini diolah dengan lanjut bagi memudahkan pembacaan dan pemahaman. Oleh itu, buku ini sesuai dijadikan bacaan atau rujukan umum, pelajar, tenaga pengajar ataupun pihak yang terlibat dalam industri insurans ini.