'Pas tak mampu jadi parti nasional' - Penganalisis berpendapat parti itu sukar tambat hati rakyat di tempat lain kecuali Pantai Timur - Mohd Hassan, Hafezdzullah (Sinar Harian, 2015)
SHAH ALAM - Pas boleh berdiri sendiri sebagai sebuah parti politik tetapi tidak mampu menjadi parti nasional jika mereka bertekad memutuskan hubungan dengan PKR seterusnya keluar dari PR.