Penilaian prestasi maklum balas 360 darjah pilihan atau tuntutan - Yusof, Ab. Aziz (Penerbit Universiti Utara Malaysia, 2003)
Pelaksanaan penilaian prestasi organisasi kini dan masa hadapan terpaksa berhadapan dengan pelbagai situasi dan isu yang sudah tentu memerlukan pengurus yang berkebolehan untuk menanganinya. Sehubungan itu, buku ini dapat membantu pelbagai pihak untuk membuat persiapan secara proaktif bagi menghadapi isuisu yang kian kompleks. Pendekatan penilaian prestasi maklum balas 360 darjah ini membekalkan maklumat yang lebih menyeluruh, relevan, sah dan kebolehpercayaan yang tinggi berhubung dengan penilaian prestasi pekerja. Banyak faedah dan kesan dapat dilihat apabila sesebuah organisasi menggunakan kaedah penilaian prestasi ini. Sebagai contoh, organisasi dapat menyediakan pekerja yang berkualiti, mempunyai kerjasama yang erat, komited dengan tugas, meningkatkan motivasi pekerja dan sebagainya. Buku ini disediakan khusus untuk pengurus-pengurus yang berkhidmat dalam agensi-agensi kerajaan dan swasta yang menghadapi masalah dalam melaksanakan penilaian prestasi.