Barat masih ragu-ragu program nuklear Iran - Mohd Azizuddin, Mohd Sani (Berita Harian, 2015)
Pada 20 Julai 2015, Majlis Keselamatan Pertubuhan Bangsa bangsa Bersatu (PBB) melulus kan satu resolusi berkaitan satu persetujuan program nuklear Iran antara negara terbabit dan lima kuasa besar lain iaitu Amerika Syarikat (AS), China, Russia, United Kingdom (UK) dan Perancis, selain Jerman yang turut serta dalam perundingan.