Pengeluaran - Md Yusof, Azizah (PTS, 2003)
Bab ini membincangkan konsep penting pengeluaran dalam jangka pendek dan jangka pajang. Dalam pengeluaran jangka pendek,kita dapat melihat hubungan antara jumlah keluaran, keluaran purata dan keluaran marginal mengikut jadual dan garnbar rajah. Pengeluaran dalam jangka panjang pula dapat dilihat melalui keluk isokos, kelukisokuan serta hukum pulangan mengikut skala.