Teori ekonometrik dengan aplikasi SAS - Lim, Hock Eam; Applanaidu, Shri Dewi (Penerbit Universiti Utara Malaysia, 2008)
Buku ini meliputi kesemua teori ekonometrik pada peringkat pengenalan bagi pelajar universiti. Beberapa teknik ekonometrik lanjutan seperti kaedah penganggaran model regresi dengan ralat model berbentuk autoregresif, juga dibincangkan. Buku ini menunjukkan bagaimana teknik-teknik ekonometrik boleh diaplikasikan dalam data sebenar dengan bantuan perisian komputer SAS. Sifat aplikasi ini menjadikan buku ini sesuai untuk para penyelidik yang minat untuk menggunakan model ekonometrik dalam kajian mereka. Dengan fokus yang seimbang antara teori dan aplikasi, buku ini sangat sesuai dijadikan bahan rujukan utama bagi pelajar universiti.