M Nasir dianugerah ijazah kehormat - Metro, Ahad (Harian Metro, 2014)
Tokoh seni tanah air Datuk Mohd Nasir Mohamad atau lebih dikenali sebagai M Nasir dianugerahkan Ijazah Kehormat Doktor Falsafah Pengurusan Industri Kreatif sempena Istiadat Konvokesyen ke27 Universiti Utara Malaysia (UUM) di Dewan Mu'adzam Shah di sini, semalam.