Hanya sultan boleh bubar DUN - Abdullah, Mohd Shariza (Kumpulan Utusan, 2014)
Keputusan untuk membubarkan Dewan Undangan Negeri (DUN) Selangor bagi memberi laluan ke pada pilihan raya negeri terletak sepenuhnya atas budi bicara Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah selepas menerima nasihat daripada Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim