Perantau Ramadan - Zahrom, Basir; Azmi, Izzat (Berita Harian, 2014)
Pengalaman berpuasa di perantauan bukan lagi masalah bagi kebanyakan pelajar antarabangsa di Universiti Putra Malaysia (UPM).Bagi mereka, kedatangan Ramadan memberi peluang kepada mereka menikmati kepelbagaian juadah tradisional tempatan yang dijual di bazar Ramadan.