Bukan sekadar pesta makanan: Penjual, pembeli perlu tahu tanggungjawab masingmasing di bazar Ramadan - Badarulzaman, Muhammad Hafiz (Utusan Malaysia, 2014)
BAZAR Ramadan merupakan antara destinasi yang sering dikunjungi oleh umat Islam di bulan Ramadan. Pelbagai jenis juadah berbuka disediakan oleh peniaga-peniaga di bazar itu. Hampir setiap daerah dan negeri menyediakan ruang dan tempat untuk didirikan bazar ini. Sambutan yang diberikan oleh rakyat terhadap bazar itu begitu menggalakkan dan menguntungkan para peniaga.