Faktor penggunaan sistem binaan berindustri (IBS) di Malaysia - Che Ngah, Mohd Syafiq; Saad, Rohaizah (2013)
Sistem teknologi pembinaan berindustri (IBS) merupakan suatu sistem pemasangan di tapak projek iaitu dengan membuat komponen yang dihasilkan di kilang secara besar-besaran dan diangkut ke tapak pemasangan .sistem ini telah lama dipraktikan di negara luar kerana mempunyai banyak kelebihan tetapi ianya tidak digunakan secara meluas di negara Malaysia.Sistem IBS ini juga mempunyai beberapa faktor yang mempengaruhi penggunaannya di Malaysia.Kerajaan telah menggalakan sistem ini digunakan tetapi juga mempunyai kekangan bagi kotraktor untuk menggunakan sistem IBS.