Warga UUM memaknakan May Day - Saad, Muhammad Aizat (Mingguan Malaysia, 2014)
TARIKH 1 Mei merupakan hari yang dinantikan oleh golongan kelas pekerja di seluruh dunia kecuali di Amerika Syarikat (AS) dan Kanada kerana ini merupakan sambutan Hari Pekerja Sedunia. Serentak dengan Hari Pekerja Sedunia juga, 1 Mei disambut dengan pelbagai acara kerana ia merupakan hari cuti umum yang juga diberi nama sebagai "May Day"