Tanggungjawab menjaga nilai murni profesion perguruan - Saad, Ram Al Jaffri (Utusan Malaysia, 2014)
HARI Guru yang disambut setiap 16 Mei ditunggu-tunggu bukan sahaja oleh guru, malah pelajar dan ibubapa.Anak-anak penulis sendiri sudah mengingatkan penulis agar membeli hadiah untuk diberikan kepada guru mereka.