Transformasikan pemberian BR1M, elak salahguna bantuan - Saad, Ram Al Jaffri (Utusan Malaysia, 2014)
ISU mengenai penyalahgunaan wang Bantuan Rakyat lMalaysia (BRIM) sering berlegar-legar dalam kalangan masyarakat. Dakwaan ini seolah-olah ada kebenarannya apabila baru-baru ini, Menteri Wilayah Persekutuan, Datuk Serf Tengku Adnan Tengku Mansor mendedahkan ramai penerima BRIM menyalahgunakan wang yang diberikan untuk tujuanperjudian.