Guna budak menjaja boleh didakwa: Mempergunakan kanak-kanak untuk menjalankan penjajaan di mana-mana premis adalah menyalahi undang-udang - Mohd Ali, Mohamad Fakhri (Sinar Harian, 2014)
ALOR SETAR - Orang perseorangan, sekolah atau pusat tahfiz tidak boleh mempergunakan kanak-kanak untuk tujuan mengemis atau menjalankan penjajaan di mana-mana premis. Ketua Jabatan Fakulti Undang-undang Universiti Utara Malaysia (UUM), Dr Zainal Amin Ayob berkata, perkara itu adalah satu kesalahan berhubung kesihatan dan kebajikan kanak-kanak.