Idham buka akademi - Mahmud, Farihad Shalla (Berita Harian, 2014)
Suatu ketika dulu, karyawan seni ini pernah melahirkan hasrat menubuhkan akademi filem. Sebagai anak seni yang bermula dari bawah iaitu menjadi pelakon sebelum duduk di kerusi pengarah, Ahmad Idham Ahmad Nadzri cukup komited dan serius apabila berbicara mengenai bidang perfileman.