Mei Fun mampu cipta kejutan - Sinar, Harian (Grup Digital Karangkraf, 2014)
SHAH ALAM  BN mampu membuat kejutari di PRK Dun Kajang dengan meletakkan Naib Presiden MCA, Datin Paduka Chew Mei Fun sebagai calon Penganalisis politik dari Universiti Utara Malaysia (UUM), Prof Madya Dr Rohana Yusof berkata, ini berdasarkan kelebihan Mei Fun sebagai calon wanita yang boleh menarik undi golongan tersebut.