Negara hilang RM8.65 bilion kerana dadah - Ahmad, Mohd. Hafizi (KOSMO! Online, 2014)
KUALA LUMPUR Datuk Seri Najib Tun Razak (gambar) berkata, kerajaan terpaksa membelanjakan wang yang banyak iaitu sehingga mencecah RM8.65 bilion semata-mata untuk menangani masalah penyalahgunaan dadah di negara ini. Perdana Menteri berkata, kos perbelanjaan langsung dan tidak langsung itu diperoleh hasil kajian oleh penyelidik daripada Universiti Utara Malaysia pada tahun 2009.