Serius tangani Syiah: UUM ambil tindakan tegas jika pelajar cuma sebar fahaman - Mohd Ali, Mohamad Fakhri (Grup Digital Karangkraf, 2014)
ALOR SETAR Universiti Utara Malaysia (UUM) memandang serius isu penularan Syiah dan akan mengambil tindakan tegas jika ada pelajar yang cuba menyebarkan fahaman itu di dalam kampus. Timbalan Naib Canselor, Hal Ehwal Pelajar dan Alumni UUM, Prof Madya Dr Abdul Malek'Abdul Karim berkata, selagi fahaman itu wujud di Malaysia, penularannya akan terus berlaku.