TPM terima gelaran Datuk Seri Diraja, Mukhriz bergelar Datuk Seri - Mingguan, Malaysia (Mingguan Malaysia, 2014)
ALOR SETAR18 Jan. Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin dianugerahkan Darjah Seri Setia Sultan Abdul Halim Mu'adzam Shah Yang Amat DiHormati (S.H.M.S) yang membawa gelaran Datuk Seri Diraja sempena keputeraan Sultan Kedah, Tuanku Abdul Halim Mu'adzam Shah yang ke-86 di Istana Anak Bukit esok.Menteri Besar Kedah, Datuk Mukhriz Tun Dr. Mahathir pula menerima Darjah Seri Paduka Mahkota Kedah Yang Amat DiHormati (S.P.M.K) yang membawa gelaran Datuk Seri.