Wibawa Azmin takkan tergugat: Digugur PKNS tidak jejas pengaruh beliau: Penganalisis - Yaacob, Janatul Firdaus (Sinar Harian, 2014)
SHAH ALAM Penganalisis politik berpendapat pengguguran Timbalan Presiden PKR, Azmin Ali sebagai ahli lembaga pengarah Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS) berikutan keputusan yang diputuskan Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim tidak akan menggugat kewibawaan beliau dalam parti berkenaan. Timbalan Ketua Kluster Politik, Keselamatan dan Hal Ehwal Antarabangsa, Prof Dr Jayum Jawan berkata, Azmin pemimpin tinggi di peringkat nasional dan hierarki politiknya lebih besar di dalam PKR oleh itu, setakat digugurkan sebagai ahli lembaga pengarah agensi negeri tidak akan jejaskan pengaruhnya.