Cinta punca ramai Islam murtad - Zainury, Mohd Azlim (Sinar Harian, 2014)
MARANG Cinta salah satu sebab utama orang Islam murtad kata Naib Pengerusi 2 Pertubuhan Kebajikan Islam Malaysia (Perkim) Selangor, Muhammad Fitri Abdullah ketika menyampaikan ceramah di Masjid Titian Barn.Menurutnya, selain terperangkap dengan cinta yang membawa kepada perkahwinan,antara faktor utama lain menyebabkan orang Islam ingin menukar agama, sebab lain ialah pengaruh filem, kemiskinan, lemah pegangan agama serta terpengaruh dengan material.