Bentonit: Minerologi, sifat-sifat dan kegunaannya - Junin, Radzuan (Faculty of Chemical & Natural Resources Engineering, 1987)
Bentonit yang juga dikenali sebagai montmorilonit adalah sejenis batuan yang terdiri daripada hablur mineral lempung/tanah liat. Artikel ini membincangkan dengan lebih lanjut tentang bentonit, sifat-sifat dan kegunaanya yang meluas didalam pelbagai industri.