Prospek jurutera kimia - Saidi, Hamdani (Faculty of Chemical & Natural Resources Engineering, 1988)
Kejuruteraan kimia adalah satu bidang kejuruteraan yang berkaitan dengan pemprosesan, pengolahan, pembuatan, reka bentuk dan juga pengeluaran. Namun begitu, masih ramai yang tidak jelas tentang istilah kejuruteraan kimia. Oleh itu, artikel ini bertujuan untuk menambahkan kefahaman tentang kejuruteraan kimia, peranan dan juga prospek bagi jurutera-jurutera kimia dalam pembangunan negara.