Penentududukan dengan GPS : Status Sistem Masakini dan Jangkaan Ketepatan Pengukuran - Sharif, Ayob (Fakulti Ukur dan Harta Tanah, 1990)
Penullsan Inl memberl maklumat ringkas berkenaan status slstem GPS masaklnl setakat yang dlketahul dan memblncangkan faktor-faktor yang mellbatkan ketepatan pengukuran unluk penentududukan. Perbincangan termasuk Jangkaan ketepatan menggunakan kaedah pengukuran dan penggunaan kod, keperluan orbit satellt, serta kesan-kesan bias slstem GPS yang menghadkan ketepatan pengukuran.