Pemakaian Seksyen 4(2)(a) Akta Kontrak 1950 Dalam Era Elektronik - Ab. Rahim, Razani (Fakulti Ukur dan Harta Tanah, 1996)
Menurut seksyen 4(2)(a) Akta Kontrak 1950, sebaik sahaja surat dimasukkan ke dalam peti surat untuk menyatakan persetujuan terhadap terma-terma tawaran, perjanjian terbentuk, walaupun surat itu tidak sampai ke tangan pembuat tawaran. Oleh itu, tujuan artikel ini ditulis adalah untuk melihat had-had atau batasan-batasan kaedah penerimaan di bawah seksyen 4(2)(a) dan juga membincangkan masalah-masalah yang timbul daripada teknik komunikasi yang lebih moden di zaman ini.