Sistem-Sistem Fotogrametri Kos Rendah: Satu Perbandingan - Ahmad, Anuar (Fakulti Ukur dan Harta Tanah, 1995)
Kertas kerja ini mengutarakan satu perbandingan beberapa sistem fotogrametri kos rendah yang menggunakan kamera metrik format kecil. Dari perbandingan kerja ini didapati ada satu sistem yang boleh menhasilkan ketepatan yang hampir sama dengan hasil dari alat plot analitik. Oleh itu sistem yang didapati boleh digunakan bagi gunapakai-gunapakai fotogrametri.