Konsep mikropenurasan aliran silang (MAS) dan penggunaannya di industri - Abdul Aziz, Ramlan; Mahadi, Khairul Anuar (Faculty of Chemical & Natural Resources Engineering, 1988)
Teknik mikropenurasan aliran silang (MAS) ialah teknik penurasan yang masih belum dieksploitasi sepenuhnya penggunaannya di Malaysia. Pengurangan kecenderungan pembentukan kek di permukaan media penuras mengakibatkan penghasilan kadar turasan yang tinggi dan ini membuatkan teknik ini sangat menarik jika dibandingkan dengan teknik penurasan lazim yang lain.