CAI dalam pembelajaran dan pengajaran kejuruteraan petroleum - Ikhsan, Azman (Faculty of Chemical & Natural Resources Engineering, 1989)
Perkembangan mikrokomputer memberi era baru dalam pengajaran dan pembelajaran dengan bantuan CAI (Computer Aided Instruction). Kertas kerja ini menerangkan secara ringkas bagaimana CAI boleh berkesan dan kebolehgunaannya dalam bidang Kejuruteraan Petroleum. Sebagai kesimpulan, CAI ialah satu lagi pilihan kaedah pengajaran dan pembelajaran yang perlu diterokai dan penulisan skrip CAI perlu dimulakan.