Pencegahan susutan di dalam industri pemprosesan - Ali, Mohamad Wijayanuddin; Hassan, Onn (Faculty of Chemical & Natural Resources Engineering, 1992)

(untitled)
Malaysia tidak mempunyai ramai jurutera terlatih dan pakar dalam bidang Proses Keselamatan dan Pencegahan Susutan seperti yang terdapat di United Kingdom dan Amerika Syarikat. Memandangkan industri pemprosesan di Malaysia sedang berkembang dengan begitu pesat, maka adalah dicadangkan agar lebih ramai jurutera dilatih dalam bidang ini. Rencana ini menerangkan secara ringkas bagaimana bidang pencegahan susutan bermula, apa kepentingannya dan juga bagaimana ia dilakukan.