Ekonomi perbandaran - Mahamud, Rosadah (Fakulti Kejuruteraan Dan Sains Geoinformasi, 2006)
Buku ini mengandungi beberapa bab iaitu isi kandungan, bab tajuk muka surat, pengenalan kepada bidang ekonomi bandar, sejarah pertumbuhan bandar, asas ekonomi perbandaran, pola guna tanah dan nilai tanah, perletakan guna tanah bandar, analisis perletakan guna tanah bandar, konsep pertumbuhan dan perubahan bandar, teori pertumbuhan bandar, hieraki bandar dan- saiz optimum bandar, pasaran buruh bandar, perumahan, pengangkutan, konsep peraturan dan kawalan, guna tanah bandar serta rujukan.