Undang-undang torts kecuaian - Ab. Rahim, Razani (Fakulti Kejuruteraan Dan Sains Geoinformasi, 2001)
Buku ini mengandungi beberapa bab iaitu isi kandungan, bab 1 pengenalan kepada torts, kecuaian, makna kecuaian, tort kecuaian, bab 2 kewajipan berjaga-jaga di sisi undang-undang, pengenalan, maksud kewajipan berjaga-jaga, bab 3 perlanggaran kewajipan berjaga-jaga, darjah penjagaan, orang munasabah, darjah objektif, bahaya-bahaya yang tidak dapat diramal, faktor-faktor yang menentukan darjah penjagaan, bab 4 kausa dan kerugian terpencil, pengenalan, kausa, kausa berdasarkan fakta, kausa di sisi undang-undang, kausa-kausa serentak, kejadian perantaraan, kerugian ter pencil/kerosakan luar duga, bab 5 res ipsa loquitur, bab 6 kejutan saraf, pengenalan, takrif kejutan saraf, takrif kejutan, prinsip-prinsip tanggungan bagi kejutan saraf.