Pengenalan kepada undang-undang tuan tanah dan penyewa - Ab. Rahim, Razani (Fakulti Kejuruteraan Dan Sains Geoinformasi, 2006)
Buku ini mengandungi beberapa bab iaitu kandungan, prakata, senarai statut, senarai kes, sumber undang-undang tuan tanah dan penyewa, pengenalan, sumber undang-undang tuan tanah dan penyewa, perbezaan antara pajakan/sewaan dengan iain-lain hak pendudukan atas tanah, pajakan/sewaan, hubungan di antara tuan tanah dan penyewa, pengenalan, pembentukan pajakan/sewaan, kuasa untuk membentuk pajakan/sewaan, ciri-ciri pembentukan pajakan/sewaan, milikan eksklusif, faktor-faktor khas, tempoh yang tetap, niat untuk membentuk pajakan dan sewaan, jenis-jenis pajakan dan sewaan, pajakan untuk jangkaraasa tetap, sewaan dari tahun ke tahun, sewaan berkala, sewaan atas kehendak, tenancy at sufferance, pajakan/sewaan di bawah kanun tanah negara 1965, sewaan melalui estopel, maksud estopel, pemakaian prinsip eslopel dalam undang-undang tuantanah dan penyewa, penyewaaiiii beigaindingan ekuiti, kontrak pujakim/sewaan dan kandungannya.