Skrip jawapan terbaik - Omar, Ismail (Fakulti Kejuruteraan Dan Sains Geoinformasi, 2004)
Buku ini mengandungi beberapa bab iaitu isi kandungan, prakata, proses pembangunan tanah, pembiayaan projek, pentaksiran pelaburan & pembangunan tanah, kawalan-kawalan pembangunan tanah, pengurusan alam sekitar & EIA, kajian dasar & pembangunan strategik, penghargaan.