Prinsip-prinsip Astronomi lapangan - Che Awang, Mohamad Saupi (Fakulti Ukur Dan Harta Tanah, 2006)
Buku ini mengandungi beberapa bab iaitu kandungan, prakata, sejarah dan latar belakang, galaksi dan sistem suria, trigonometri sfera dan sfera samawi, peredaran ketara jasad samawi, sistem koordinat astronomi, sistem waktu, penentuan azimut, penentuan latitude, penentuan longitud dan rujukan.