Ukur GPS - A. K., Abd. Majid; Sharif, Ayob; Omar, Abdullah Hisam (Universiti Teknologi Malaysia, 2000)
Buku ini mengandungi beberapa bab iaitu jadual kandungan prinsip penentududukan melalui satelit, navstar GPA, isyarat GPS, peralatan GPS, pengukuran menggunakan satelit GPS, permodelan cerapan GPS, pengenalan kepada pemprosesan data GPS, GPS dan kawalan kualiti, ukur aras GPS, masa depan GPS, lampiran, status of existing geodetic networks and future GPA activities in Malaysia, penggunaan GPS dalam geomatik, GIS dan navigasi.