Penyelesaian Masalah Penjadualan Dinamik Dengan Menggunakan Pendekatan Taakulan Berasaskan Kes - Zakaria, Zalmiyah; Deris, Safaai (Penerbit UTM Press, 2001)
Masalah penjadualan waktu universiti telah menjadi satu masalah yang membebankan pihak pengurusan akhir-akhir ini. Persekitaran aktiviti akademik yang sentiasa berubah menyebabkan berlakunya perubahan kepada jadual semasa. Kebanyakan sistem penjadualan yang sedia ada tidak dapat menyelesaikan masalah ini. Oleh yang demikian, taakulan berasaskan kes (CBR) telah di pilih untuk bertindakbalas terhadap sebarang perubahan di dalam sistem penjadualan untuk memastikan penyelesaiannya sentiasa selari dengan perkembangan persekitaran yang dinamik