Penghasilan video pembelajaran (CD-ROM) bagi subjek pemasaran 1 di Politeknik Kota Bahru - Awang@Faudzi, Ruslina (2003)
Kajian ini dijalankan W1tuk menghasilkan video pembelajaran (CD-Rom) Pemasaran 1 di Politeknik Kota Bharu (PKB) bagi mengetahui tabap kefahaman, minat, kesediaan dan penerimaan pelajar terhadap video pembelajaran yang dihasilkan dalam proses pengajaran dan pembelajaran (P&P). Soal selidik merupakan instrumen yang digW1akan bagi melihat keberkesanan video pembelajaran yang dihasilkan. Seramai 30 orang responden daripada Diploma Pemasaran dua di PKB telah dipilih bagi menjawab soalan soal selidik. Perisian Statistical Package for Social Science (SPS~) 10. Of or windows digunakan bagi menganalisis data W1tuk mendapatkan skor min. Dapatan menW1jukkan video pembelajaran (CD-Rom) yang dihasilkan memberi keberkesanan kepada pelajar dan pensyarah dalam proses P &P.