Penghasilan dan penilaian buku panduan penggunaan osiloskop - Salim, Nurulhuda (2003)
Projek "Penghasilan dan Penilaian Buku Panduan Penggunaan Osiloskop" ini adalah suatu projek yang bertujuan untuk melihat sejauh mana penerimaan pelajar terhadap penghasilan buku panduan ini. Kajian juga dijalankan untuk mengenalpasti kepentingan buku panduan dalam pembelajaran di makmal serta mengenalpasti masalah yang sering dialami oleh pelajar semasa menggunakannya. Seramai 58 orang pelajar Semester 2 Diploma Teknologi Kejuruteraan Elektrik, KUiTTHO telah dijadikan sampel kajian. Borang soal selidik dijadikan sebagai instrumen kajian seterusnya dianalisis menggunakan perisian Statistical Package For Sosial Science J J. 0 jar Windows (SPSS). Dapatan menunjukkan penggunaan buku panduan penting dalam pembelajaran di makn1al. Buku Panduan Penggunaan Osiloskop yang telah dihasilkan, jelas membuktikan bahawa aspek isi kandungan, persembahan dan gaya pembelajaran mempengaruhi penerimaan pelajar terhadapnya. Buku panduan yang diperkenalkan ini dapat membantu memudahkan proses pembelajaran para pelajar di makn1al.