Penghasilan modul komunikasi juru ukur tanah - Yee, Wui Chee (2002)
Projek ini ini dilakuka n untu k menghasilka n modu l komumkasi bagi juru uku r tanah. Untu k mencapa i tujua n tersebut, satu kajia n telah dijalanka n di firmafirma ukur Negeri Joho r untuk menmja u bentu k dan car a komumkasi yan g diperluka n oleh jur u ukur semas a berhubun g denga n oran g atasan, ahli pasuka n kerja , rakan keq a yan g setara f da n pelanggan . Selain ltu, kesan daripad a kegagala n komunikasi jur u uku r tana h dikenalpasti. Kajia n mi juga meliha t hubungkait antar a faktor-fakto r demografi dan kemahira n berkomunikasi jur u ukur tanah. Hasil dapata n kajia n menunjukka n komunikasi lisan palin g banya k digunaka n oleh juru uku r berbandin g denga n kemahira n mendengar, komunikasi bertulis, komunikasi isyarat. Car a berkomunikasi yan g palin g banya k diamalka n lalah komunikasi bersemuka . Hasil kajia n jug a menunjukka n faktor-fakto r demografi jur u ukur tanah denga n kemahira n berkomunikasiny a tida k mempunya i hubunga n positif. Keputusa n kajia n jug a menunjukka n bahaw a jur u uku r tana h menghadap i masala h kegagala n komunikasi . Dapata n kajia n tersebu t digunaka n sebaga i rujuka n untuk menghasilka n modu l komunikasi . Modu l komunikasi tersebu t diharapka n dapa t membantujur u uku r tana h memperbaik i hubunganny a denga n oran g atasan, ahli pasuka n kerja , raka n kerj a yan g setara f da n pelanggan . Sccar a keseluruhannya , modu l komunikasi ini memcnuh i keperlua n juru uku r tana h untuk memperbak i kemahira n berkomunikasiny a da n membentu k konsc p asasny a mengena i kemahira n berkomunikasi .