Pengaruh kualiti cd mata pelajaran lukisan terbantu komputer dengan menggunakan perakam skrin camtasia studio terhadap motivasi, kefahaman dan pencapaian pelajar - Tan, Wei Sin (2007)
Multimedi a interakti f tela h memperoleh i perhatia n yan g tingg i dala m bidan g pengajara n da n pembelajaran . Medi a interakti f sepert i C D yan g berkualit i dapa t membuk a peluan g untu k pembelajara n pelaja r yan g akti f da n membant u pelaja r dala m memaham i sesuat u konse p yan g suka r dilakuka n melalu i kaeda h pengajara n tradisional . Kajia n eksperimenta l in i bertujua n untu k mengkaj i pengaru h penggunaa n d a n kualit i C D mat a pelajara n Lukisa n Terbant u Kompute r yan g dihasilka n menggunaka n peraka m skri n Camtasia Studio, terhada p motivasi , kefahama n da n pencapaia n pelaja r d i Politekni k Sulta n Abdu l Hali m Muadza m Sha h (POLIMAS) . Dat a tela h dikumpu l daripad a 4 2 oran g responde n da n instrume n kajia n meliput i CD , ujia n pra-pos , boran g soa l selidi k da n soala n temubual . Semu a dat a dianalisi s secar a deskripti f da n inferens i menggunaka n SPS S Vers i 13 . Ujian- / beba s digunaka n untu k menguj i sam a ad a terdapa t perbezaa n statisti k yan g signifika n dala m mi n pencapaia n d i antar a kumpula n eksperime n da n kumpula n kawalan . Manakala , ujia n korelas i pul a digunaka n untu k mengkaj i hubunga n d i antar a kualit i vide o denga n motivas i d a n kefahama n pelajar . Dapata n kajia n menunjukka n bahaw a kualit i C D vide o yan g dibangunka n mencapa i sko r mi n yan g tingg i iait u 4.22 . Manakal a peningkata n motivas i da n kefahama n pelaja r setela h menggunaka n C D rakama n skri n video , jug a mendapa t sko r mi n yan g tingg i iait u 4.2 3 da n 4.1 8 masing-masing . Kajia n jug a menunjukka n pencapaia n pelaja r kumpula n eksperime n meningka t sebanya k 5.2 % berbandin g pelaja r kumpula n kawalan . Ujia n korelas i menunjukka n terdapa t hubunga n positi f yan g signifika n bag i motivas i da n kefahama n pelaja r terhada p kualit i vide o C D denga n masing-masin g mencata t 89 % da n 85% . Namun , masi h lag i terdapa t ruanga n untu k mempertingkatka n kualit i C D vide o in i bag i tujua n pengajara n da n pembelajara n sert a pengkomersiala n untu k kegunaa n umum