Buku Teks: Reka Cipta Tingkatan 5 - Abd. Baser, Jamil; Othman, Azra (Kementerian Pendidikan Malaysia, 2017)
Buku teks Reka Cipta Tingkatan 5 ini merupakan buku teks yang dihasilkan berdasarkan keperluan Kurikulum Standard Sekolah Menengah (KSSM) Mata Pelajaran Elektif Ikhtisas (MPEI) dan Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran (DSKP) Reka Cipta Tingkatan 5 yang disediakan oleh Bahagian Pembangunan Kurikulum (BPK), Kementerian Pendidikan Malaysia. Buku ini mengandungi lapan bab yang ditulis berdasarkan dua kluster.