Pembangunan pembelajaran mobile dalam kejuruteraan - Ismail, Irwan Mahazir (Penerbit Universiti Kebangsaan Malaysia, 2016)
Perkembangan pembelajaran mobile hari ini memberi peluang untuk teknologi mobile dan teknologi Computer Aided Design (CAD) diintegrasikan dalam proses reka bentuk. Melalui pembelajaran mobile memberi peluang kepada pelajar untuk akses kepada maklumat tanpa batasan masa dan tempat. Berdasarkan prestasi pelajar kejuruteraan didapati pelajar mengalami kesukaran dalam penyelesaian masalah bagi kursus CAD. Hal ini merupakan satu perkara yang perlu dipandang serius kerana penyelesaian masalah merupakan keperluan asas bagi seorang jurutera. Buku ini menjelaskan teori dan aplikasi pembelajaran mobile dengan memberi penekanan terhadap model berasaskan prestasi bagi pelajar kejuruteraan. Pembelajaran mobile ini telah mempelbagaikan kaedah pembelajaran CAD bagi bidang kejuruteraan di Malaysia.