Sistem pengurusan rekod pekerja Butik Karisma - Nasorruddin, Nadhirah; Darman, Rozanawati; Mohmad Hassim, Yana Mazwin (Penerbit UTHM, 2020)
Sistem pengurusan rekod pekerja Butik Karisma dibangunkan untuk menguruskan dan menambahbaik kecekapan proses pengurusan rekod pekerja sedia ada yang masih menggunakan kaedah tradisonal melalui konsep pengisian borang. Melalui kaedah ini, proses penyimpanan rekod memerlukan ruang storan yang besar, manakala semakan laporan hasil jualan menjadi sukar kerana pemilik perlu melakukan semakan satu demi satu di dalam kertas hasil jualan. Pemilik butik juga melakukan pengiraan gaji pekerja dan mencetak slip gaji pekerja secara konvensional. Antara fungsi-fungsi yang terdapat dalam sistem ini ialah daftar dan log masuk, mengurus rekod pekerja, mengurus jualan, mengurus cuti, mengurus gaji dan mengurus jawatan kosong. Sistem pengurusan rekod pekerja Butik Karisma juga dapat menganalisis laporan hasil jualan selain dapat menjalankan proses pengiraan gaji pekerja dan menjana cetakan slip gaji. Manfaat yang diperolehi daripada pembangunan sistem secara dalam talian ialah pemilik dapat menjimatkan masa merekod dan mengemaskini rekod pekerja. Metodologi yang digunakan bagi membangunkan sistem ini adalah Model Air Terjun. Sistem ini dibangunkan dengan menggunakan perisian Notepad++, Xampp, PHP, Cascading Style Sheets (CSS), JavaScript dan juga sistem pengoperasian Windows 7.