Pengukuhan dan pemantapan nilai profesionalisme penjawat awam - Mahrif, Nursuria; Mahmud, Noorfadhleen (Penerbit UTHM, 2020)
Penulisan ini akan mengupas beberapa usaha yang telah dan berterusan diperkenalkan oleh pihak kerajaan dalam memperkukuhkan nilai profesionalisme dalam kalangan penjawat awam. Di samping itu, perbincangan mengenai ciri-ciri penjawat awam, serta isu atau cabaran dalam memantapkan nilai profesionalisme juga diketengahkan. Isu rasuah yang seringkali dikaitkan dengan penjawat awam juga dikupas dengan merujuk kepada Dasar Anti Rasuah Nasional (2019-2023) dan melihat kepada inisiatif yang diperkenalkan oleh kerajaan dalam usaha membanteras gejala rasuah daripada terus berleluasa.