Program latihan industri di Kolej Universiti Teknologi Tun Hussein Onn : kajian terhadap perlaksanaan sistem penilaian - Mukhtar, Affidah Mardziah (2004)
Kajian yang dijalankan adalah bertajuk "Program Lalilian lndustri Di Kolej Universiti Teknologi Tun Hussein Onn : Kajian Terhadap Perlaksanaan Sistem Penilaian". Sampel terdin daripada 6 orang pakar serta 63 orang pelajar yang terlibat dalam latihan industri. Maklumat yang diperolehi berdasarkan kaedah kualitatif dan kuantitatif Data dianalisis untuk meninjau kaedah penilaian yang dijalankan dan seterusnya memastikan apakali sistem penilaian yang perlu diperbaiki. Secara keseluruhannya, kebanyakan responden berpendapat bahawa sistem penilaian yang sedia ada adalah perlu diperbaki dan disistematikkan selaras dengan ISO 9000 : 2001. Berdasarkan daripada keputusan yang diperolehi dan bimbingnan pakar dari Unit Latihan lndustri KUiTTHO, maka satu "Buku Panduan Penilaian Latihan lndustri" dihasilkan dengan panduan yang ringkas dan lampiran borang-borang yang telah diperbaiki dan diubahsuai. Diharapkan produk mi dapat digunakan untuk masa-masa akan datang.