Kreativiti dan inovasi urus harta wakaf - Omar, Ismail; Mohsen, Masfaliza (nil, 2020)
Rata-rata rakyat mendepani banyak isu berkaitan hartanah. Isu harga rumah mampu milik belum selesai. Timbul pula isu hartanah tidak laku di pasaran dengan penurunan harga rumah mewah untuk pembeli warga asing. Begitu juga dengan isu kemunduran Tanah Rezab Melayu yang tidak kunjung padam. Ditambah pula isu pembangunan semula tanah di Kampong Bahru yang hangat sekarang. Cadangan tempoh 999 tahun bagi pemilikan tanah juga perlukan perhatian. Manakala akta-akta berkaitan tanah yang sudah lapuk perlu diharmonikan. Sama dengan isu tanah wakaf yang mundur. Sesungguhnya semua isu ini perlu ditangani dengan cara yang profesional dan bijaksana.